Instituut voor huidverbetering Mariet Wouters - Spaubeek Instituut voor huidverbetering Mariet Wouters - Spaubeek

Voor de man

Resultaat gerichte behandelingen voor de mannenhuid!

De tijd dat mannen hun gezicht reinigde met een blok zeep, met hun handen grof over hun gezicht wreven en hun aftershave gewoon over het resterende schuim van de douchegel aanbrachten is voorbij! Mannen zijn zich steeds meer bewust van de verzorging van hun huid. Net als de rest van de uiterlijke verzorging zoals scheren, het haar stylen en een mooie outfit is de huid onderdeel van hun dagelijkse verzorgingsritueel geworden. Met de drukke levensstijl van vandaag de dag is er behoefte aan eenvoudige, maar effectieve huidverzorging.

Wat is het verschil tussen de huid van mannen en vrouwen?
van de fysiologische verschillen – niet veel! De huid van mannen is over het algemeen dikker, ook is de huid vetter gezien de grotere en talrijke talgklieren die actiever zijn doordat ze sterk worden beïnvloed door mannelijke hormonen. Doordat de huid vetter is hebben mannen de neiging om hun huid vaker te wassen. In combinatie met het regelmatig scheren van de huid kan dit gevoeligheid veroorzaken dat kan leiden tot ingegroeide haren, een droge huid, acne en een doffe teint.
Met de juiste huidverzorging zijn deze ongemakken goed te voorkomen.

Al onze behandelingen kunnen met de juiste aanpassingen geschikt gemaakt worden voor de mannenhuid. Na een gedegen intake kunnen we een behandeling adviseren specifiek voor jouw huid(probleem).

 

Tips:
 Zorg ervoor dat je producten gebruikt die specifiek voor jouw huidconditie bedoeld zijn.
De huidspecialist kan je helpen bij het kiezen van de juiste producten die gericht zijn op jouw huidconditie of huidprobleem.

Reinig je gezicht twee keer per dag: reinig je gezicht met een milde reiniging voor het gezicht en verwijder dit met lauw (niet heet) water.

Let op je scheertechniek: voor sommige mannen kunnen scheermessen met meerdere mesjes té goed werken en scheren hierdoor te dicht langs de huid. Indien je na het scheren regelmatig last hebt van wondjes, ingegroeide haren of een branderig gevoel, probeer dan eens over te stappen naar een scheermes met minder messen en trekt de huid niet strak tijdens het scheren. Spoel na elke beweging het scheermes schoon en verwissel je mes na vijf tot zeven scheerbeurten om irritatie te minimaliseren.

Gebruik dagelijks een moisturizer: over het algemeen lijken mannen hier een hekel aan te hebben. Hydrateren! Het helpt om zichtbare tekenen van fijne lijntjes te verminderen en de huid een heldere, frisse en jonge uitstraling te geven. Voor het beste resultaat breng je een moisturizer twee keer per dag aan.

Gebruik elke dag een UV bescherming: ter voorkoming van huidbeschadiging door de zon dat kan leiden tot rimpels, ouderdomsvlekken en zelfs huidkanker. Gebruik voor optimale bescherming een breed-spectrum, waterbestendige UV bescherming op alle blootgestelde delen van je huid, waaronder je hoofdhuid, oren, hals en lippen.

Privacy | Instituut voor huidverbetering Mariet Wouters | Alexanderstraat 26 | 6176 BR Spaubeek | T 046 - 443 38 93 | E info@marietwouters.nl