Instituut voor huidverbetering Mariet Wouters - Spaubeek Instituut voor huidverbetering Mariet Wouters - Spaubeek

Ontharen

Weg met ongewenste haargroei…
Stelt u zich eens voor: nooit meer scheren, geen ingegroeide haartjes meer maar altijd een gladde en zachte huid zonder stoppels. U hoeft nooit meer rekening te houden met ontharen bij plotselinge uitstapjes.

Overbeharing is een veel voorkomend verschijnsel waar gelukkig een oplossing voor is.
Door onze ruime ervaring op het gebied van overbeharing, met als technieken elektrisch ontharen d.m.v. de Blend- en Diathermiemethode en sinds verscheidende jaren met de IPL methode, hebben wij genoeg kennis in huis. Kennis die wij middels scholing en bijscholing up to date houden. Wij mochten als een van de eerste in Nederland het nieuwe diploma Ontharingstechnieken ontvangen. Hierdoor zijn wij door de ANBOS gecertificeerd voor behandelen van overbeharing d.m.v. alle ontharingstechnieken Laser, I.P.L. en elektrisch ontharen. Tevens worden wij erkend door de zorgverzekeraars waardoor u afhankelijk van uw polisvoorwaarden vergoeding kunt ontvangen.

 

De IPL methode
De IPL methode berust op een techniek m.b.v. flitslicht. De Selectieve Fotothermolyses produceert intense lichtflitsen die bij voorkeur door de melanine (kleurstof) van de haartjes wordt opgenomen in de haarzakjes van het groeiende haar. Wanneer het licht wordt opgenomen ontstaat er hitte waardoor het haarzakje wordt vernietigd zonder dat het omliggend weefsel nadelige effecten ondervindt. Als dit proces eenmaal heeft plaatsgevonden zal het haar in het haarzakje niet meer aangroeien. Dus optimaal resultaat met maximale veiligheid. Onze apparatuur wordt constant update gehouden aan de hand van de laatste bevindingen.
Deze methode is geschikt voor dames en heren, voor gezicht en lichaam, zoals bikinilijn, benen, rug, bovenlip, kin etc.

Voorbereiding:
Vanaf vier tot zes weken voor de behandeling en tijdens de behandelperiode mag u alleen scheren of de haartjes kort knippen. Epileren, harsen of het gebruik van ontharingscrème is dan niet toegestaan. Scheren of knippen mag tot één dag voor de behandeling. Verder raden wij u aan om voor de behandeling niet te zonnebaden of onder de zonnebank te gaan. Een zonnecrème met beschermingsfactor 30-50 wordt sterk aangeraden tijdens de behandelperiode.

Na de behandeling:
Er kan een verzachtende crème gebruikt worden. Door de huidvriendelijkheid van deze methode kunt u na de behandeling uw normale bezigheden hervatten. De haartjes die behandeld zijn zullen na 2 tot 3 weken uitvallen.

Voor wie is de behandeling bedoeld?
De IPL werkt in op de pigmentatie in de haren en is dus het meest effectief in de anagene fase (actieve groeifase). Gedurende deze fase bevat het haarfollikel veel pigment. Omdat niet alle haren zich tegelijk in deze fase bevinden, is het noodzakelijk om meerdere behandelingen te ondergaan. De ervaring leert dat u in principe kunt volstaan met ongeveer 8 behandelingen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van vele factoren zoals haardikte, het te behandelende lichaamsdeel, de leeftijd en de hormonale conditie.
Mensen met donkere haartjes kunnen het gemakkelijkste behandeld worden vanwege de hoge concentratie donkere melanine ( pigment) die deze haartjes bevatten. Daardoor wordt lichtenergie bij donkere haartjes in grotere hitte omgezet. Mensen met grijze of witte haartjes kunnen niet effectief worden behandeld, omdat deze haartjes geen melanine bevatten. Tijdens een intake gesprek wordt gecontroleerd of u haar geschikt is voor IPL en bij twijfel kan er een proefshot worden gedaan of er wordt gekozen voor een andere vorm van epilatie.

Doet de behandeling pijn?
Daar de lichtenergie wordt opgenomen door pigmenten, hangt de pijn af van de concentratie melanine in de huid en haartjes samen. De behandeling zal derhalve iets gevoeliger zijn bij mensen met een donkere huid en bij mensen met donkere haartjes. De meeste cliënten vinden de pijn matig en van een acceptabel niveau. (Als of er een gespannen elastiek wordt losgelaten die tegen de huid aankomt). Zeker als je dit gaat vergelijken met elektrisch ontharen of harsen.

Hoe lang duurt de behandeling?
De behandeling op het gezicht duurt doorgaans 10-20 minuten, de behandeling van beide benen of de hele rug duurt ongeveer een uur.

Wat zijn de bijwerkingen?
Het zichtbare licht is volledig veilig en speciale voorzorgsmaatregelen anders dan een tegen het licht beschermende bril zijn dan ook niet nodig. De huid van sommige behandelde personen wordt direct na de behandeling rood en in een uitzonderlijk geval kunnen er blaartjes ontstaan ten gevolge van overmatige blootstelling aan zonlicht. Voor de meesten geeft de behandeling echter geen bijwerkingen en de hiervoor genoemde huidreacties verdwijnen normaliter binnen enkele uren of dagen.
Bedenk hierbij dat de keuze van een goede behandelaar net zo belangrijker is dan de keuze van een goed apparaat.

Wat mag u verwachten?
Op de behandelde huidgebieden wordt de ongewenste haargroei tot 80 % verminderd.
Histologische studies tonen aan dat de haarzakjes door de behandeling vernietigd worden.
Door de behandeling raken de haarzakjes permanent beschadigd en komen er dus geen haren meer terug. Wel kunnen in de loop der jaren nieuwe haarzakjes ontstaan waaruit nieuwe haren groeien. Dit is een natuurlijk proces en deze haartjes zouden ook spontaan ontstaan zijn in onbehandelde huid. Om het resultaat te behouden adviseren wij elk jaar een behandeling aan waarbij de nieuwe haartjes worden aangepakt.

Waarom zou u kiezen voor IPL bij Instituut voor huidverbetering Mariet Wouters?

  • Wij werken met de nieuwste apparatuur; optimaal resultaat met maximale veiligheid.
  • Ruim 30 jaar ervaring in ontharen.
  • In bezit van het diploma ontharingstechnieken ( Als een van de eerste in de regio )
  • Erkend door zorgverzekeraars!
  • Eerlijk advies tijdens gratis intake gesprek over de hoeveelheid behandelingen en het te verwachten resultaat.

 

Bovenlip
50
Kin
50
Bovenlip & kin
75
Hals
100
Oksels
75
Bikinilijn
85
Bresilien
130
New-Yorker
170
Onderbuik
75
Borst
200
Rug totaal
300
Schouders & bovenarmen
200
Onderbenen
185
Hele benen & bikinilijn
375
Bikinilijn, onderbenen & oksels
300

 

Deze prijzen zijn richtprijzen. Tijdens het intake gesprek spreken we een definitieve prijs met u af. Indien u meerdere zones tegelijkertijd laat ontharen ontvangt u een speciale korting.

Privacy | Instituut voor huidverbetering Mariet Wouters | Alexanderstraat 26 | 6176 BR Spaubeek | T 046 - 443 38 93 | E info@marietwouters.nl