Instituut voor huidverbetering Mariet Wouters - Spaubeek Instituut voor huidverbetering Mariet Wouters - Spaubeek

Acne therapie

Acne vulgaris, ook wel acne genoemd is de medische term voor jeugdpuistjes. Er bestaan verschillende soorten acne en er zijn diverse oorzaken voor acne aan te wijzen. Het is dan ook logisch dat er diverse producten en behandelingsmethoden gebruikt worden bij de behandeling van acne.

Wat is acne?
Acne is een aandoening van de talgklieren. Onder invloed van hormonen ondergaat de huid in de puberteit allerlei veranderingen, waarbij de talgklieren in het gezicht, nek, op de rug en de borst groter worden en meer en dikker huidsmeer (talg) produceren. Talg dat er ook weer uit moet. Als dat niet lukt, omdat je poriën verstopt zitten, dan hoopt het zich op. Hierdoor vormt zich een bultje: de mee-eter. Overtollig talg wordt door bacteriën omgezet in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken: de pukkels en puistjes.

Komt acne alleen in de puberteit voor?
Meestal begint acne tussen het tiende en vijftiende jaar en kan dan zo’n vijf tot tien jaar duren. Maar er zijn ook genoeg dertigers die nog steeds klachten hebben. Of mensen die nooit eerder last hebben gehad van acne kunnen op volwassen leeftijd met dit verschijnsel worden geconfronteerd.

Acne

Acne

Zijn er behandelingen mogelijk?
De behandelingsmogelijkheden voor acne zijn de laatste jaren enorm toegenomen, maar acne blijft toch een aandoening met een chronisch karakter. Acne verdwijnt niet van de ene op de andere dag .De meeste behandelingen zijn erop gericht om acne rustig te houden totdat uiteindelijk de acne geneest. Zelfs de lichtere vormen van acne vragen doorgaans langdurige aandacht. Een standaardbehandeling voor acne bestaat echter niet. Afhankelijk de ernst van de acne, van het type acne, het huidtype, leeftijd en geslacht zal een behandelingsmethode worden gekozen. Acne is een aandoening die maatwerk vereist. Een acne bijvoorbeeld waar mee-eters op de voorgrond staan vereist een andere aanpak dan een acne met voornamelijk ontstekingsverschijnselen.

Acne foto vrouw1

Waarom kiezen voor Huidverbeteringsinstituut Mariet Wouters?
Specialistische behandelingen vragen niet alleen extra aandacht maar vooral ook expertise van degene die de behandeling uitvoert. Wij hebben ruime ervaring in het behandelen van acne. U wordt uitsluitend behandeld door een gespecialiseerde schoonheidsspecialist met Acne-specialisatie. Deze specialisatie is erkend en geregistreerd bij de ANBOS en worden als zodanig erkend door de zorgverzekeraars.
Dit betekent voor u dat kwaliteit gewaarborgd wordt en dat u voor deze behandelingen vergoeding kunt ontvangen (afhankelijk van uw polisvoorwaarden).

Acne foto vrouw 2

Welke behandeling is voor mij geschikt?
Er wordt altijd een individueel behandelplan gemaakt.Wij boeken ontzettend goede resultaten met  pHformula skin resurfacingbehandelingen. Als de acne uiteindelijk is genezen, maar er nog littekens zijn, bestaan er methoden om deze te verwijderen d.m.v. microdermabrasie.

Privacy | Instituut voor huidverbetering Mariet Wouters | Alexanderstraat 26 | 6176 BR Spaubeek | T 046 - 443 38 93 | E info@marietwouters.nl