Instituut voor huidverbetering Mariet Wouters - Spaubeek Instituut voor huidverbetering Mariet Wouters - Spaubeek

Microdermabrasie

De methode voor een mooie en jonge huid

Wat is microdermabrasie?
Met de C-Peel Pro (het krachtigste microdermabrasie apparraat uit Amerika ontwikkeld voor de medische en paramedische markt met CE en FDA keurmerk) is het mogelijk om in korte tijd de huidconditie te verbeteren en uw huid er stralender en frisser uit te laten zien.
Microdermabrasie is een veilige huidverbeterende behandeling waarbij er een gecontroleerde straal van ultrafijne kristallen over de huid wordt geblazen. Zodra de kristallen in aanraking komen met de huid verwijderen ze zachtjes de bovenste huidlaag ( Stratum Corneum) bestaande uit dode en oude huidcellen. De huid die daaronder tevoorschijn komt is zacht, glad, gezond en in staat om werkstoffen optimaal op te nemen. Bovendien wordt hierdoor de opbouw van nieuwe huidcellen en de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Het is aangetoond dat na een microdermabrasie met kristallen en vacuumzuig techniek, zoals de Masterpeel de aanmaak van o.a. collageen sterk toeneemt, waardoor sneller verjonging van de huid plaatsvindt.

Microdermabrasie

Wij zijn gecertificeerd om met een medisch microdermabrasie apparaat te werken. Deze apparatuur werkt vele male intensiever. De Masterpeel is een van de krachtigste apparaten die momenteel op de markt is. Hierdoor heeft u beduidend minder behandelingen nodig met meer resultaat.

Is het geschikt voor mij?
Alle huidsoorten en kleuren zijn met deze methode te behandelen.  Mensen met een goede algemene gezondheid en realistische verwachtingen ten aanzien van het resultaat zijn uitstekende kandidaten voor microdermabrasie.
Microdermabrasie kan worden toegepast bij diverse huidcondities en is zeer succesvol gebleken bij:

  • Droge, ruwe futloze huid
  • Rijpere huid
  • Fijne lijntjes en rimpeltjes
  • Vette huid
  • Vergrootte en/of verstopte poriën
  • Vale en/of doffe huid
  • Rokershuid
  • Zonbeschadigde huid
  • Acne- en littekens
  • Huidverkleuringen

Wat zijn de contra indicaties?
Microdermabrasie is niet geschikt voor mensen met de volgende condities; huidkanker- dermatitis-actieve eczeem- ernstige actieve acne- onstabiele diabetes- auto-immuunafwijkingen- heftige couperose- door virussen veroorzaakte laesies, herpes simplex, gordelroos- zonnebrand- ultra gevoelige huid- twijfelachtige huidaandoeningen.
Waaruit bestaat de behandeling?
Bij aanvang van de behandeling wordt de huid eerst grondig gereinigd. Met de VacuPeel; een geavanceerd microdermabrasie apparaat ontwikkeld voor de medische markt wordt er een gecontroleerde straal van steriele kristallen tegen de huid geblazen. Na de microdermabrasie behandeling voelt de huid zacht, glad en gezond aan. Ook is de huid nu prima in staat om werkstoffen op te nemen. Daarom is er een nog beter resultaat te bereiken met behulp van een gecombineerde behandeling met ultrasound (ultra geluidsgolven) en op het huidtype afgestemde gels. De werkstoffen in de gels worden in de diepere lagen van de huid opgenomen. Tot slot wordt de huid nog verzorgd met een voedende crème en beschermende sunblock.
Bij de Hollywoodtreatment,die gericht is op huidverjonging, werken we tevens met een hoog geconcentreerd Hyaluron en collageenserums om de aanmaak van collagene en elastine vezels te stimuleren.

Ondervind ik ongemak tijdens de behandeling?
Microdermabrasie is een intensieve maar nagenoeg pijnloze behandeling. De meeste klanten verdragen de behandeling zeer goed. Er kan een tintelend en/of warm gevoel worden waargenomen maar pijn hoort u niet te voelen.

Wat kan ik direct na een behandeling verwachten?
Na de behandeling kan de huid iets trekkerig en droog aanvoelen en enige roodheid vertonen net als wanneer u iets te lang in de zon heeft gezeten. Door de nabehandeling met de ultrasound wordt de roodheid tot een minimum beperkt. Een goede nabehandeling met de voorgeschreven thuisverzorgingsproducten is noodzakelijk. Tevens is het belangrijk om dagelijks een sunblock (factor 30/50 ) te gebruiken.

Wat moet ik doen na de behandeling?
Tot twee weken na de behandeling of gedurende de kuur dient u warmtebehandelingen zoals directe blootstelling aan zon, zonnebank en sauna te vermijden. Niet zwemmen in chloorhoudend water. Behandel de huid meerdere malen per dag met de voorgeschreven crème en sunblock. Gebruik uitsluitend de voorgeschreven reinigers.

Wanneer worden de resultaten zichtbaar?
Na een enkele behandeling is al een zichtbaar resultaat merkbaar. Voor optimaal resultaat wordt echter aangeraden de behandeling in kuurverband ( 1x in de 10 à 14 dagen) toe te passen.
Over het algemeen ziet de huid er na 3 behandelingen al een heel stuk zachter, gladder en gezonder uit.
Maar grote veranderingen worden vaak pas na 6 tot 8 behandelingen zichtbaar. Dit is mede afhankelijk van het regeneratievermogen van de huid en de manier waarop de huid dagelijks verzorgd wordt. Een persoonlijk behandelprogramma wordt in overleg met u bepaald.

Is na een kuur nog vervolgbehandeling nodig?
Als het gewenste resultaat bereikt is wordt aangeraden over te stappen op een periodieke onderhoudsbehandeling. Ideaal is eenmaal per maand om het resultaat te behouden. Ook kunnen de microdermabrasie behandelingen afgewisseld worden met één van de andere huidvernieuwende behandelingen. Uiteraard is het van belang om thuis de voorgeschreven huidverzorgingsproducten te blijven gebruiken voor een optimaal en langdurig resultaat.

Privacy | Instituut voor huidverbetering Mariet Wouters | Alexanderstraat 26 | 6176 BR Spaubeek | T 046 - 443 38 93 | E info@marietwouters.nl